Ердоган: Руските ракети пристигат в Турция, Анкара няма да е публика на проблемите на Балканите

OFFNews 08 юли 2019 в 19:42 8694 0

Реджеп Ердоган

Снимка АА

Доставките на руските зенитно-ракетни системи С-400 ще бъдат направени по въздушен път, разчитаме на въоръжението като гарант за сигурността на Турция, региона и целия свят. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган преди да отпътува за Босна и Херцеговина, цитиран от Анадолската агенция.

В Сараево той участва в срещата на лидерите от организацията на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/, където е и българският премиер Бойко Борисов. Мястото на дислокацията ще бъде определено от министерството на националната отбрана и генералния щаб на Турция, уточни Ердоган.

Той отбеляза, че Анкара е категорично против проблемите и напрежението в Егейско и в Средиземно море. „В момента сондажните кораби на Турция продължават работата в източната част на Средиземноморието в съответствие с разработения план. Критиките и натискът няма да принудят Турция да се отклони от набелязания път. Днес Турция се придържа към същата позиция, каквато беше тя и вчера“, подчерта Ердоган.

Той каза още, че мирът, стабилността и благополучието на Балканския полуостров са от голямо значение за Турция. „Анкара не може да си позволи да бъде съзерцател, наблюдател отстрани на случващото се в този регион“, подчерта той, без да назове горещите проблеми на Балканите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови