Ердоган прати своите в ЦИК с искане за нови избори в Истанбул

OFFNews 16 април 2019 в 17:19 1976 1

Висш изборен съвет на Турция

Снимка АА

Представители на ръководството на управляващата Партия на справедливостта и развитието внесоха във Висшия изборен съвет петиция с извънредно възражение срещу резултата от вота за Истанбул и с искане за нови избори в мегаполиса.

По-рано днес за това намерение в Туитър съобщи заместникът на Ердоган в партията Али Явуз, който посочи и часа на внасянето. Петицията от близо 50 страници е придружена с 3 куфара с документи, които доказвали мащабната манипулация на изборите.

Пред журналисти Явуз обяви, че при новото преброяване на бюлетините са открити 5 388 протокола без печат от секционните комисии, което означавало, че партията е ощетена с 85, 5% от гласовете. „Има едно подозрение и ние не успяхме да го решим. При преброяването на 10% от невалидните и на всичките бюлетини, разликата от 29 000 гласа се стопи до 13 900. Ние твърдим, че ако всички гласове бяха преброени или ако бяха предприети всички мерки за елиминиране на съмненията, резултатите щяха да бъдат реални и изборите щяха да приключат в наша полза“, каза Явуз, цитиран от Анадолската агенция.

Според него 16 884 гласа са отишли „другаде“, а 5 287 затворници под запрещение са били вписани в изборните книжа. Заместникът на Ердоган подчерта, че „има корупция в изборите и цялото това организирано престъпление и фалшификация на вота може да бъде премахнато от Висшия изборен съвет. Той допълни, че в секционните комисии са били включени хора, уволнени от работа с извънредните декрети, като 19 000 души е трябвало да бъдат избрани от публичната администрация, но не били.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

17.04 2019 в 10:46

Той султанът си има достатъчно свои копои, че да му трябват чужди, още по-малко пък руски. Май вече съвсем са ви измили мозъците от дончевеле.