Ердоган се среща с Путин днес

OFFNews 09 август 2016 в 07:22 3481 6

Президентите на Русия и Турция - Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган се срещат днес в Санкт Петербург след 8-месечно охлаждане на отношенията между двете страни. Причината бе инцидента със сваления руски самолет през ноември миналата година. 

Посещението ще е и първото зад граница за турския държавен глава след неуспешния опит за преврат срещу него от 15 юли.

Визитата на Ердоган в Русия се осъществява след изразеното от него преди няколко месеца съжаление за свалянето на бомбардировача и поднесените извинения на семействата на загиналите. Очаква се президентите да обсъждат въпроси за отмяна на наложеното от Русия ембарго за внос на турски хранителни стоки и продължаване на съвместната работа по проекта за газопровод "Турски поток".

В дневния ред са включени още сирийската криза и борбата с тероризма. Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще разговарят насаме, след което срещата им ще продължи с работна закуска с участието на министри и пресконференция. Ще се проведат и разговори между представители на деловите среди на двете държави, сред оито  като сред тях е предвидено да бъде ръководителят на "Газпром" Алексей Милер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11610

6

Prologue

09.08 2016 в 14:51

Цитат от Ердоган :"ЕС ни заблуждава вече 53 години", само не знам защо от 2-3 години ни натякват, че ЕС прави всичко възможно да вкара Турция в съюза. В същото време, пак цитирам Ердоган : "Вярвам, че на преговорите с моя приятел Владимир ще бъде отворена нова страница в двустранните отношения. На нашите страни им предстои да направят много заедно"
Интересно как руснаците се извъртяха, защото до преди няколко месеца Путин твърдеше, че Ердоган е в основата на терористите, които вилнеят в Сирия. Или всъщност руснаците не се извъртяха, а спретнаха едно много добро шоу с турците, за да? Да се страхуваме? Тъй де, така и стана и не само това, преди 3 години ЕС нямаше изгледи да се разпада, но някак след едни наложени санкции и още няколко случки, това започна да се говори, та до ден днешен, което е на път да стане. Та докато си говорим колко са лоши американците, руснаците ни надупиха качествено, освен американски + един руски и турски.

16193

4

SC

09.08 2016 в 10:03

Е, па, щом се обичат, да се вземат момчетата.
Горчиво!