Еврокомисията обмисля санкции срещу Унгария

OFFNews 11 април 2017 в 21:00 4428 8

Европейската комисия е напълно възможно да наложи санкции на Унгария заради системни нарушения на основополагащи принципи на ЕС. Според чл. 7 от договора ЕС за такива прегрешения държава членка може да бъде лишена от право на глас.

В сряда Европейската комисия ще дебатира за за ситуацията в Унгария. В Брюксел са силно притеснени от все по-притеснителните действия на премиера на страната Виктор Орбан.

Заседанието е инициатива на на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и на него ще бъде разгледан доклад за ситуацията в централноевропейската държава.

Една от темите ще е приетият преди дни нов закон за висшето образование, който ще направи невъзможно съществуването на Централноевропейския университет, основан от милиардера Джордж Сорос.

Преди дни Унгария стартира и анти-ЕС кампания под мотото "Да спрем Брюксел". Целта й е да даде отпор на мигрантската политика но общността, която според Будапеща излага на риск независимостта на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

9

Hissarion

12.04 2017 в 09:51

Унгария през ВСВ са били първенци в преизпълнение на нацистките въжделения. Заради това си усърдие са загубили половината си територия. Изглежда не са си научили урока и пак крачат в тази посока.

10910

6

1Sion1

12.04 2017 в 01:28

Унгария просперира икономически и на този фон брюкселските зелки само могат да направят услуга на Орбан с евентуални санкции..Другото е интересно.Ердоган ги навря на кучето в гъза , арестува хиляди, запуши устата на свободната преса, но брюкселските имбецили все едно не виждат...С Унгария се захванали..Тъпанари..