Фирма във Венецуела набира охранители с обещание за 144 яйца бонус към заплата от 10 долара

OFFNews 17 февруари 2018 в 16:31 14045 0

Охранителна фирма във Венецуела измисли изключително авангардно предложение към бъдещите си служители. Компанията се опитва да привлече персонал с обещанието да получават мотивационен бонус от 144 яйца на месец за спазване на работното време към заплатата от 10 долара на месец.

Южноамериканската република, която е една от най-богатите държави по петролни запаси, е измъчвана от жестока криза под вещото ръководство на социалиста Николас Мадуро. Не достигат основни храни, а цените се вдигат всеки ден - както беше по време на Жанвиденовата зима у нас.

Затова и предложението на охранителната компания Атлас Секюрити от западната част на страната не е за пренебрегване.

Офертата е 2 милиона боливара (10 долара) на месец плюс надбавка в натура във вид на яйца.

Колкото и смешно да звучи, надбавката всъщност е много ценна. Кутия с 36 яйца на черния пазар струва около 2 долара. Така че бонусът е равен на цели 8 долара.

Според мениджъра на охранителната фирма преди да бъде обявен бонусът в яйца липсвал интерес за работа във фирмата.

"Сега обаче нещата се промениха. Бяхме иновативни и сега много хора кандидатстват за работа при нас", казва Синди Фуенмахор пред Ройтерс.

Във Венецуела в момента бонусите във вид на храна и транспорт са изключително важни, тъй като инфлацията изяжда доходите на хората. Минималната работна заплата в страната вече е 1 долар.

В този смисъл заплата от 10 долара и 144 яйца изглежда висока, но трябва да се има предвид, че в социалистическата република има нечувано висока престъпност. По брой на убийствата на глава от населението Венецуела е сред първенците в света, а често жертвите са точно охранители.

Затова е и трудно на компании като Атлас Секюрити да намерят голям брой служители за охрана на ферми с храни. Тази работа си е истински опасна!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови