Франс прес откри кореспондентско бюро в Северна Корея

OFFNews 07 септември 2016 в 08:03 6804 4

Франс прес откри кореспондентско бюро в Северна Корея

Снимка БНТ

Агенция Франс прес официално откри постоянно кореспондентско бюро в Северна Корея - една от най-затворените страни в света, където има слабо присъствие на чужди медии.

"Откриването на това бюро запълва празнина в мрежата на АФП, която има около 200 кореспондентски бюра в 150 страни", заяви вчера в Пхенян генералният директор на АФП Еманюел Ог при откриването на бюрото, което започна това лято да предлага предимно снимки и видеоматериали, съобщава БНТ.

АФП и Информационната агенция на Северна Корея (КЦТА) подписаха в началото на годината договор за дейността на френската информационна агенция в управляваната от Ким Чен Ун държава. По силата на този договор севернокорейски фотограф и видеооператор, обучени от АФП, произвеждат снимки и видеоматериали, редактирани от регионалната дирекция на агенцията в Азия. Освен това АФП може да изпраща редовно в Северна Корея екипи от пишещи журналисти, фотографи и видеооператори.

Франс прес е втората голяма международна осведомителна агенция, след Асошиейтед прес, която има кореспондентско бюро в Пхенян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

4

кикимора

07.09 2016 в 21:32

Едва ли журналистите могат да излизат извън бюрото.

29217

3

Лопе де Вега

07.09 2016 в 15:21

Сото дзверо, сефте виждам да не си разбрал нещо. Кво ти става, човече. Земи се у ръце и продължавай както преди. Моите почитания!

Поздрав!

29217

1

Лопе де Вега

07.09 2016 в 08:14

Дайте да прочетем инструкциите и указанията, които са им дадени от корейците. Защото там не може да се пише кво да е. Трябва да е напълно чучхе, иначе зенитни оръдия там дал господ. Май най-късно догодина ще четем за екзекутирани френски шпиони - уж кореспонденти. Ние си патим от цензурата на политическата коректност, но франсетата ще видят какво е това комунистическа цензура.

Поздрав!