Франсоа Оланд: Франция ще води безпощадна борба срещу терористите (обновена)

OFFNews 18 март 2017 в 15:17 3879 1

"Франция ще продължи да води безпощадна борба срещу терористите и ще осигури максимална сигурност на своите граждани", каза днес френският президент Франсоа Оланд след днешното нападение на летище "Орли" в Париж, предаде БТА.

Оланд оцени високо действията на войниците, ликвидирали днес на летище "Орли" извършител на опит за нападение срещу военен патрул.

"Президентът на републиката приветства смелостта и ефективността на действията на полицаите и военнослужещите по време на агресивните действия на изключително опасен човек, който е бил ликвидиран. Отделът на Парижката прокуратура по въпросите на тероризма започна разследване, за да изясни мотивите и обстоятелствата около случилото се, както и дали има възможни съучастници", заяви Елисейският дворец.

Бащата и братът на мъжа, убит на летище "Орли", са задържани от полицията, заяви източник от френските съдебни власти. По думите му това е рутинна мярка при подобни обстоятелства.

Стана ясно, че постепенно обстановката на летище "Орли" се нормализира. Територията на летището е обезопасена и постепенно започват да слизат пътниците от 13 самолета, които бяха блокирани на пистата, докато летището не бъде проверено от службите за сигурност.

При инцидента пострада и една военнослужеща на френските служби за сигурност, но тя е без опасност за живота.

По-рано западният терминал на летището също възобнови работата си, а след него и южния. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови