Газпромбанк отрече венецуелската национална петролна компания да е откривала нови сметки

OFFNews | 10 февруари 2019 в 14:31 | 1368 |0

Руската "Газпромбанк" съобщи днес, че венецуелската национална петролна компания Петролеос де Венесуела (PDVSA) е открила сметките си в банката преди няколко години и скоро не е откривала нови, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Снощи агенцията по-рано, позовавайки се на свои източници и вътрешен документ, че "Петролеос де Венесуела" е поискала от клиентите на съвместните си компании да внасят сумите от петролните продажби в сметка, открита наскоро в "Газпромбанк".

Подчертаваме, че няма открити нови сметки и банката не планира да открива нови сметки, посочва Газпромбанк.

Американската администрация въведе санкции срещу "Петролеос де Венесуела" на 28 януари. В същото време американското министерство на финансите обеща да започне да издава временни лицензи, които позволяват да се правят някои трансакции на петролно-газовата компания.

Освен това Вашингтон предаде на самопровъзгласилия се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо контрола върху част от венецуелските активи в американски банки. Според уверенията на Вашингтон американската страна се опитва да окаже максимално влияние, така че венецуелският президент Николас Мадуро да се насочи към предсрочни президентски избори.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !