Германия арестува българин за убийството на сънародник в Марбея

OFFNews 23 януари 2020 в 14:05 3723 0

Германските власти са задържали 46-годишен българин, заподозрян за убийството на сънародник в испанския курортен град Марбея. 

За акцията съобщи испанската полиция.

Българинът е арестуван при зрелищна съвместна операция между испанските и германските власти. Той е заподозрян за убийството на 43-годишен сънародник, който беше открит на 28 октомври миналата година в ров в Марбея. Тялото е било намерено в канавка на път A-7176, който свързва Истан с курортния град. 

Предната вечер убитият е бил обявен за издирване, след като съпругата му подала сигнал в полицията, че е излязъл в петък вечерта от дома им и повече не се е прибрал. Семейството живеело в Испания от три години, а преди това е било в Южна Африка. При аутопсията, извършена в Института по съдебна медицина в Малага, са извадени 14 куршума от тялото на мъжа. Процедурата е продължила два дни, тъй като се е наложило употребата на рентген, за да бъдат открити всички куршуми. 

В продължение на 10 дни преди да бъде арестуван българинът е бил следен. При обиск на дома и автомобила му са открити 5,6 кг кокаин в тайник, пистолет и множество регистрационни табели на автомобили. Превозното средство е конфискувано за експертизи, тъй като са открити следи от кръв, които се предполага, че са на жертвата. 

Властите смятат, че арестуваният е пристигнал в Коста дел Сол няколко дни преди да извърши престъплението. Версията за разстрела към момента е разчистване на сметки между съперничещи си в наркоразпространението банди. 

Очаква се българинът да бъде екстрадиран в Испания, където срещу него да започне съдебен процес. Срещу него ще бъдат повдигнати обвинения убийство, наркотрафик, фалшифициране на документи и незаконно притежаване на оръжие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови