Германия отваря първите центрове за задържане на мигранти

OFFNews 01 август 2018 в 10:55 1894 2

Германия открива днес първите центрове за задържане на мигранти, предаде БТА. Те ще са в Бавария.

Те са част от плана на вътрешния министър Хорст Зеехофер за намаляване броя на кандидатите за убежище в Германия чрез забързването на процеса по разглеждане на молбите и за депортиране на неодобрените кандидати.

Планът на Зеехофер за задържането на хората по границите доведе до политическа криза през юни, която застраши традиционния съюз между Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел и Християнсоциалния съюз (ХСС).

За да преодолеят кризата, Меркел и Зеехофер се споразумяха пристигащите на южната граница с Австрия кандидати за убежище да бъдат задържани в транзитни центрове, докато бъде изяснено дали имат право на такова.

Германските провинции отложиха отварянето на центрове, с изключение на Бавария. Всеки от центровете ѝ ще приеме между 1000 и 1500 души.

Критиките срещу центровете обаче са много. Религиозни групи, защитници на правата на бежанците и опозиционни партии критикуваха плана, като нарекоха центровете лагери за депортиране и подчертаха опасността от сегрегация на мигрантите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

01.08 2018 в 12:54

Освиенцим е в Полша и не кореспондира със заглавието :)

12415

1

senester

01.08 2018 в 12:05

Първият център по традиция ще бъде отворен в двора на друг един стар център с име Освиенцим. Заповядайте,мили мигранти!
 
X

Да помогнем на украинските деца!