Говорете за жените и ще спечелите изборите

Юлиуш Висожински 15 април 2015 в 17:23 2301 0

През последните години демократите в САЩ имат значителна подкрепа сред американките. Същевременно значителна част от мъжете гласуват за републиканците. Това може да се обясни с факта, че демократите по-често обръщат внимание на всекидневните икономически въпроси, като проблемите на младите, образованието, семейството, женската работна сила, здравеопазването, грижата за възрастните хора.

Това посочва в интервю за вестник Dunya деканът на факултета по хуманитарни науки на Бостънския университет Вирджиния Сапиро.

Проф. Сапиро посочва, че днес Обама разчита на одобрението на 45% от мъжете и 51% от жените в САЩ, а женската подкрепа за Ромни е с 19% по-малко.

По време на предизборните си кампании Барак Обама често говореше за майка си, баба си и жена си.

Той акцентираше на ролята на тези три дами в неговия живот, а Мишел Обама обичаше да повтаря, че нейният мъж, както никой друг, умее да разбира проблемите на жените.

Главната цел за Хилъри Клинтън през следващите месеци ще е да повтори успеха на Обама и да си осигури подкрепата на американките.

На президентския вот през 2012 г. дамите изпреварват мъжете по избирателна активност - 63,7% от имащите право на глас американки срещу 59,8% от имащите право на глас американци.

Очаква се сред ключовите теми в кампанията на Клинтън да са участието на жените в бизнеса, заплащането по време на бременност и майчинство, заплатите на жените в бизнеса и защо те са по-ниски от възнагражденията на мъжете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови