Говорителят на Тръмп: Дори Хитлер не е паднал до нивото на Асад да използва химически оръжия

ОFFNews 12 април 2017 в 11:32 2661 4

Снимка Wikimedia

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър понесе тежки критики след като заяви по време на брифинг, че дори Адолф Хитлер не е паднал до такова ниво, че да използва химическо оръжие, както е направил сирийският президент Башар Асад.  

"Вижте, ние не използвахме химически оръжия във Втората световна война. Дори някой като презирания Хитлер не падна до нивото да използва химически оръжия", каза Спайсър, допълвайки, че Русия трябва да се запита дали иска да поддържа режима на Асад. 

След молба от журналист да уточни какво е имал предвид говорителят обясни, че Хитлер е внасял химическите в "Холокост центровете", но не е бомбардирал градове с невинни, както прави Асад. 

По-късно в интервю за Си Ен Ен Спайсър се извини за сравнението. По думите му той искал само да обърне внимание на факта, че Башар Асад е използвал химически оръжия срещу собствения си народ. 

Щатите, наред с други западни страни, обвиняват сирийския режим за атаката над град Шейхун от 4 април, при която близо 90 души бяха убити, предполагаемо със зарин. Сирийското правителство и съюзникът му Русия отричат твърденията, прехвърляйки вината на опозиционни фракции. 




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

12.04 2017 в 13:27

За никого не е тайна колко неуки са американците.

16008

2

Nik68

12.04 2017 в 11:47

американска им работа. Говорят глупости с апломб и интелигентна физиономия и си мислят, че трябва да им вярват. У тях може и да минава - в Европа уви не.

10571

1

Hissarion

12.04 2017 в 11:40

Хитлер може и да не е ползвал, но англичаните са ползвали спокойно през ПСВ, а Чърчил даже е подготвял "антраксна бомба" за германците през ВСВ. Много е вероятно запасите на Великобритания в това отношение да са си в експлоатация и към момента.