Говорителят на външното министерство в Техеран: Иран ще отговори твърдо на всяка заплаха от САЩ

OFFNews 22 юни 2019 в 12:54 2692 1

Иран ще отговори твърдо на всяка заплаха на САЩ срещу него, съобщи днес полуофициалната информационна агенция Тасним, като се позова на говорителя на външното министерство Абас Мусави, предават Ройтерс и БТА.

"Няма да позволим никакво нарушение на иранските граници. Иран твърдо ще се противопостави на всяка агресия или заплаха от Америка", каза говорителят пред Тасним.

Напрежението между Техеран и Вашингтон рязко се покачи от четвъртък насам, когато иранска ракета унищожи американски военен дрон "Глоубъл хоук". Техеран каза, че дронът е бил свален над иранска територия, а Вашингтон изтъква, че безпилотният самолет е бил в международното въздушно пространство.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза вчера, че в последния момент е отменил военен удар в отговор за свалянето на дрона, защото при удара е можело да загинат 150 души и даде сигнал, че е готов на преговори с Техеран.

"Независимо от решението, което американските официални лица ще вземат, няма да позволим да бъде нарушена която и да е от границите на Иран", увери Мусави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови