Гробище на руски танкове показва мащабите на загубите, които търпи Москва в Украйна (видео)

OFFNews 25 ноември 2022 в 16:05 34739 27

Снимка Труха

"Моргата" край Бирюч напомня тази при Головчин, която показа The Sun през април.

Записи от шпионски дрон, летял над гробище за унищожена руска техника в Белгородска област, показва мащабите на загубите, които търпи руската армия в Украйна. Машините, в огромната си част танкове са стотици на брой. Гробището, или както го наричат някои потребители, морга за унищожено въоръжение се намира в град Бирюч в Белгородска област и за да го заснеме дронът е трябвало да пролети не малко разстояние на руска територия.

Украинският специализиран портал mil.in.ua анализира съдържанието на записа. Според данните, които са достъпни в самия файл, кадрите са заснети на 11 септември от камерата на украинския дрон „Лелек-100“. Това е малък безпилотен апарат, произведен в Украйна и въведен на въоръжение във ВСУ през 2021 година.

При разузнавателен полет на руска територия „Лелек-100“ се е натъкнал на огромно гробище от бронирани машини, които вече не стават за ремонт. „Публикуваните снимки позволяват ясно да се оцени мащабът на загубите на войските на Руската федерация във войната срещу Украйна“, пише mil.in.ua.

Видеото показва самоходни оръдия, танкове, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, много камиони и системи за противовъздушна отбрана. При облитане на техниката се виждат танкове със зеещи дупки на местата, на които са били куполите им. Базата, вероятно, се използва и за ремонт на леко повредено оборудване. Предполага се, че от напълно разрушените машини руснаците вземат части, за да закрепят по-леко пострадали.

Базата, която е засякъл безпилотникът се намира в град Бирюк на 7 километра навътре в Белгородска област. Сателитни снимки доказват наличието на това място на база за съхраняване на военна техника. От ВСУ не са се „хвалили“ до момента с проникване на руска територия.

Порталът mil.in.ua посочва, че това не е първото открито гробище на руска техника. През април "The Sun" описа действието на украински "шпионски дрон", който беше открил морга за унищожена военна техника в Головчин , също в Белгородска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3700

27

опетков

27.11 2022 в 19:43

Какъв морален изрод трябва да си, за да подкрепяш Путин и Русия в тази война. Особено ако си уж българин. България е една от следващите цели на уродчето в Кремъл. Ще го посрещате с хляб и сол, нали разни "евроатлантици" и други тъпици.

2070

25

НЕМА ТАКЪФ

26.11 2022 в 06:41

НЕ СЕ ДРАПАЙТЕ ОТ ДОЛУ ! ДОРИ САТЕЛИТИТЕ НА путъо ОТ РУСКОТО НАТО , НАПУСКАТ ПОТЪВАЩИЯ /москва " / КОРАБ НА ДЖУДЖЕТО !

345

23

Джендо Джедев

25.11 2022 в 21:37

Еврак,

В случая е предостатъчно, че си на едно мнение с него. :D

2073

21

Johnny B Goode

25.11 2022 в 21:33

Еврото е в положението на шопа - "Е те такова животно нема"

345

20

Джендо Джедев

25.11 2022 в 21:21

Еврак,

Благодаря ти, че се асоциира с бай Ганьо! Отива ти! :D

Обаче най-смешно ми стана като каза, че не приемаш руската пропаганда... :D

345

18

Джендо Джедев

25.11 2022 в 20:55

Еврак,

Москва също се достига за минути, не забравяй! Разликата е, че твоите орки говореха за пращане на пехота до Берлин. Ама запецнаха още в Украйна. И то - на 100 км от границата с кочината си.
По отношение на останалите ти брътвежи - най-вероятно тоя скрап е струпан още преди доставката на HIMARS. Тогава Javelin-ките вършеха чудесна работа. Като дойдоха HIMARS и украинците натиснаха твоите орки не на шега, рашките от зор да си спасят ватенките почнаха да заебават не само скрапа, ами и напълно действаща техника с пълни резервоари и боекомплекти. Черешката на тортата беше заебаният Т-90М. Ба си комиците! :D