Гробове в Русия осъмнаха с потрети на Путин, Медведев и други политици

OFFNews 22 септември 2019 в 15:21 5458 0

Снимка ovdinfo.org

В Санкт Петербург полицията образува наказателно дело за поругаване на гробове, след като там бяха поставени портретите на Путин, Медведев, Песков и други политици от върха, съобщава Фонтанка.Ру.

В Смоленското гробище са „погребани“ и телевизионните водещи Олга Скабеева и Владимир Соловьов, известни с ярката си подкрепа за правителството, рап-певецът Тимъти и други звезди от шоу-бизнеса.

Задържани са трима активисти на протестното движение „АгитРоссия“, в домовете им са извършени обиски, а адвокатите им нямат достъп до тях. Тримата са в ареста заради гробищната акция, наречена „Какво всъщност иска народът“.

Протестното движение е публикувало въпросните фотографии в своя Телеграм-канал на 19 септември вечерта и след два часа те са били премахнати. Негови представители твърдят, че са получени от неизвестен човек, който им ги е пратил през месинджъра.

За пръв път подобна протестна акция се реализира в гробищен парк. В предишни случаи активистите са импровизирали „гробове“ на политици на различни места. През март т.г. за „гроб“ пред сградата на Следствения комитет бе арестуван местен жител, който бе пратен зад решетките за 28 денонощия.

През 2017-2018 г. бяха поругани 28 гроба в Смоленския парк. Тогава обаче извършителите, изповядващи човеконенавист, разрушили гробовете с ритници и юмруци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови