Груевски обяви, че е избягал в Унгария, македонското МВР го опроверга

OFFNews 13 ноември 2018 в 15:18 5853 1

Бившият македонски премиер Никола Груевски е избягал в Унгария, за да не влезе в затвора. Това съобщи самият той във Фейсбук.

Груевски беше осъден на 2 години затвор по делото за злоупотреба със служебно положение "Танк". Делото е за покупка на луксозен правителствен мерцедес за 600 хиляди евро.

В неделя съдът отхвърли последната жалба на защитата му и присъдата трябваше да влезе в сила.

Груевски обаче изчезна, според македонски медии още в петък, като вчера беше обявен за общодържавно издирване.

Бившият македонски премиер обяви днес, че е заминал за Будапеща и е потърсил политическо убежище в Унгария, защото е получил заплахи за живота си.

"През последните няколко дни получих безкрайно много заплахи за живота ми. В момента се намирам в Будапеща и тук потърсих политическо убежище от унгарските власти. Винаги ще остана верен на каузата на Македония и никога няма да отстъпя от нея", написа Груевски, цитиран от БГНЕС.

Македонското министерство на вътрешните работи обаче опроверга информацията, като обяви, че Груевски не е преминал границата на Македония през нито един от граничните пунктове, съобщи скопската медия Press 24, цитирана от "Фокус". 

Полицията обяви, че проверява съобщението, публикувано на Фейсбук страницата на Груевски.

Никола Груевски управлява Македония 10 години - до януари 2016 година. Той бе принуден да подаде оставка след масови протести и разкритията за тежки корупционни схеми, натиск върху съдебната система и тотален контрол над медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

1

Tabadatko

13.11 2018 в 15:46

Жалка работа. Нашите обаче се справят по-добре. Царя си играе на дела за замъци, Станишев е някакъв лидер, а Бойко все още се въобразява, че е балканският Доналд Тръмп. А, и Орешарски разбира се. Скрил се дълбоко в сърцето на София.