Хакери разбиха сайта на полицията в Лондон

OFFNews 20 юли 2019 в 15:57 3225 3

Скотланд Ярд

Снимка independent.co.uk

Електронната поща, акаунтът в Туитър и официалният уеб-сайт на полицията в Лондон са разбити от снощи, а от тяхно име се пишат публикации с нецензурна лексика, съобщава The Independent.

Според изданието, по този начин хакерите призовават за освобождаването на рапъра Digga D, който излежава присъда в затвор. Те са публикували в Туитър серия от записи с цинично съдържание и с неизменното „F*** the police“. От името на столичната полиция по електронната поща се разпращат прессъобщения, публикувани и в сайта на ведомството.

Представителят на Скотланд Ярд Рой Смит съобщи в Туитър, че полицията в Лондон е наясно с хакерската атака. Той пише, че служителите в отдела за работа с медиите в момента отстраняват туитовете и се опитват да осигурят безопасност на записите. „Моля, игнорирайте всякакви съобщения в Туитър от наше име, докато не потвърдим, че акаунтът ни е отново под наш контрол“, призовава Смит.

В публикация в BBC е изразено предположение, че хакерите са получили достъп до приложението MyNewsdesk. То автоматично отправя прессъобщенията на сайта на полицията, разпраща ги по електронната поща и публикува в Туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

21.07 2019 в 08:31

Сега ще започнат да ни заливат с информация за пробиви по възможност в по-големите държави - мислят си, че така ще омаловажат и НАПлиикс и Търговския регистър.