Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Хакнаха профила в Twitter на шефа на компанията Джак Дорси

OFFNews 31 август 2019 в 09:05 1748 0

Акаунтът в Туитър на Джак Дорси, главен изпълнителен директор и основател на социалната мрежа, стана жертва на хакерска атака и в него се появиха обидни и расистки туитове, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"В течение сме, че @jack е компрометиран и разследваме какво се е случило", заяви в туит компанията.

Пиратските туитове съдържали хаштагове, използвани при предишни пиратски актове - #chucklingsquad и #ChucklingHela.
Расистки обиди и туитове, възхваляващи Адолф Хитлер започнали да се появяват малко преди 20,00 ч. по Гринуич, но бързо били изтрити. Эранс прес напомня, че @jack e първият адрес в историята на Twitter.

Възстановена бе сигурността на акаунта на главния изпълнителен директор Джак Дорси, съобщи Туитър, и няма индикации, че някоя от системите на социалната мрежа е била компрометирана, предаде Ройтерс.

Скрийншотове (снимки на туитовете) изглежда сочат, че са били изпратени през Cloudhopper, мобилна услуга за текстови послания, придобита от Туитър през 2010 г., според Ройтерс, но информацията не е потвърдена от социалната мрежа.

Дорси е един от основателите на Туитър и има около 4,2 млн последователи в социалната мрежа. По данни на агениця Блумбърг състоянието му надвишава 4,2 млрд долара, отбелязва ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews