Хилари и Челси Клинтън написаха 'Книга за храбрите жени'

OFFNews
07 август 2019 в 09:02 | 1376 |1

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Родъм Клинтън и нейната дъщеря Челси Клинтън са съавторки на книга, посветена на изтъкнати жени, обяви днес техният издател, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Издателството "Саймън енд Шустър" каза, че "Книга за храбрите жени" ще излезе на книжния пазар на 1 октомври. Тя ще е първа обща публикация на майка и дъщеря Клинтън. И двете имат предишни самостоятелни публикации - "Какво се случи?" и "Преживяна история" от майката и детската книга "13-те американки, променили света" от дъщерята.

Издателят и авторките не разкриват финансовия аспект от договора за публикуване на новата книга. Клинтънови са представлявани от вашингтонски адвокат, съдействал за издаването на книгите на Хилари Клинтън и на бившите президенти на САЩ Бил Клинтън и Барак Обама.

"Книга за храбрите жени" включва портрети на над сто жени, сред които кандидатката за президент на САЩ Шърли Чизъм, саудитската активистка Манал Ал-Шариф, актрисата и тв звезда Елън Дедженерис и писателката Чимаманда Нгози Адичи.

Според Хилари Клинтън персонажите са жени "лидери, осмелили се да се изправят срещу статуквото, да задават неудобни въпроси и да вършат нещата докрай". В изявление Челси Клинтън посочва, че общото между жените в книгата е техният "пламенен оптимизъм, че делото и животът им ще променят света".

Препоръчани материали
Бабатунде

Рейтинг : 2223

07.08 2019 в 12:07 1
+ 1
- 0
За тия двете куршум в главата и светът ще се оправи :) !