И Холандия против влизането ни в Шенген, праща Юнкер на преглед

OFFNews 15 септември 2017 в 13:30 8118 9

След Германия и Австрия Холандия се обяви против приемането ни в Шенген. „Юнкер е романтик“, заяви холандският премиер Марк Рюте по повод речта на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент.

В нея Юнкер заяви, че България и Румъния трябва да бъдат приети в Шенгенската зона. „Мисля, че когато някой има видения, трябва да се консултира с лекар", заяви днес холандският министър-председател, цитиран от Romania Libera.
„Противопоставяме се, има твърде много опасения за контрола на границите и корупцията", обясни Рюте. 

Вчера германският вътрешен министър Томас де Мазиер заяви, че не вижда възможност за бързо присъединяване на България и Румъния в Шенгенската зона, а австрийски политици се усъмниха, че потенциалните нови членки на Шенгенското пространство ще могат да изпълнят изискванията.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

6

senester

15.09 2017 в 15:51

О,то и ние сме против тъпото влизане.Не виждам каква е ползата.Да си се събират на 2,3 скорости,а може и повече.Додето някой от тъпаците не разбере,че напъването за членство е безумие.А и не се знае кога ще се наложи бързичко да изчезваме от смешния съюз

11568

4

PetarD

15.09 2017 в 14:54

Балкански, кво са ти завряли отзад, че квичиш така от кеф? Единствения дето се напъва за Шенген е тиквата, за да може после да се бие в гърдите, но дакато Събрия фаща "бежанци" на нейната граница, скоро там няма да ни пуснат.