Японска авиокомпания подарява 50 000 билета

OFFNews 31 декември 2019 в 14:45 4094 0

Japan Airlines раздава на чужденци 50 000 двупосочни билети за следващото лято, предаде Си Ен Ен.

Акцията има за цел да насърчи туристите да видят по-малко посещавани части от Япония и да намали част от струпването на туристи в Токио между 1 юли и 30 септември следващата година, тъй като столицата е домакин на Олимпийските летни игри.

Правителството на Япония очаква, че „ефектът на Олимпиадата“ ще доведе до около 10 милиона посетители в страната през 2020 г. Годишните посещения в Япония са се увеличили през годините от 2013 до 2018 г. до над 31 милиона, като около 10 милиона души са посетили  Токио.

За да получат билет, пътниците трябва да отговарят на няколко условия - да не са граждани на страната и да имат статут на често пътуващи чрез картата Mileage Bank на Japan Airlines. Освен това, когато кандидатстват, хората няма да знаят за къде ще пътуват - дестинацията ще бъде тайна. 

Японската авиокомпания ще препоръчва по 4 местни дестинации, а излитанията ще се извършват от летища Haneda в Токио, и Itami и Kansai в Осака. Семейства и приятели, пътуващи заедно, могат да кандидатстват като група (от максимум 4 души) и да летят с един билет. Участващите в томболата ще разбират получават ли безплатен билет в рамките на 3 дни след кандидатстването. 

Повече подробности за томболата на Japan Airlines ще бъдат представени в началото на януари, а възможността за участие ще е отворена от края на февруари. Кандидатурите ще се разглеждат на принципа „Първи по време, първи по право“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови