ISW: Кремъл запушва устата на военните блогъри, които пишат за проблемите в Украйна

Непосредствената цел на украинската контраофанзива остават ударите по руските логистични центрове в окупираните територии, се казва в новия доклад на американския Институт за изследване на войната

OFFNews 04 септември 2022 в 08:43 7268 5

ISW
Непосредствената цел на украинската контраофанзива остават ударите по руските логистични центрове в окупираните територии.

Непосредствената цел на украинската контраофанзива остават ударите по руските логистични центрове в окупираните територии. Това се казва в новия доклад на американския Институт за изследване на войната (ISW).

Преди ден съветникът в президентската администрация Олексий Арестович заяви пред WSJ, че настоящата цел на украинските сили в южната част на страната е "систематично потискане на армията на Путин", и че "украинските сили бавно и систематично унищожават оперативната логистична система на Русия чрез високоточни артилерийски удари".

Изявлението на Арестович повтаря оценката на анализаторите на ISW, че продължаващата контраофанзива вероятно няма да доведе до незабавен успех и че украинските сили се опитват да деактивират ключови логистични възли, поддържащи вражеската групировка в южната част на страната. Това в крайна сметка ще подкопае руския военен потенциал.

Украинските сили могат също така да извършат локални атаки по линията на съприкосновение в западната част на Запорожка област, за да попречат на руските сили да се разгърнат.

Възможно е Кремъл да е увеличил усилията си за насърчаване на автоцензурата сред руските военни блогъри и военни кореспонденти, които отразяват войната в Украйна, посочват още от Института за изследване на войната.

Семьон Пегов, известен кореспондент на руската военна пропаганда, който работи за канала WarGonzo в Telegram, е бил задържан и след това освободен в Москва, посочват анализаторите.

Според WarGonzo Пегов е бил задържан заради това, че в пияно състояние е заплашил рецепционистка в хотел.

"Пегов е опитен военен журналист, а WarGonzo има широки връзки с руските военни и достъп до руските военни операции в Донбас през 2014 г., в Сирия през 2015 г. и (като цяло - бел. ред.) в Украйна през 2022 г.", се отбелязва в доклада на ISW.

През юли Институтът съобщи, че руските власти се опитват да насърчат автоцензурата сред блогърите, които подкопават усилията на Кремъл да представи войната с Украйна като "победна". Някои военни блогъри откровено съобщават, че руските войски в Украйна не се справят добре с работата си.

"Кремъл все още не е предприел действия за задържане на блогъри за техните репортажи. Задържането на Пегов - ако е свързано с репортажите му в Украйна - ще бъде значителна стъпка в усилията на Русия да контролира руското информационно пространство", подчертава ISW.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

5

редовно четящ

04.09 2022 в 11:41

Изпитаните методи на сталин! Да не забравяме, че той умря, потънал в собствената си п@кня.

1056

4

Kechv85

04.09 2022 в 10:46

Значи казваш че маломащабната война със 50000 мъртви орки е само за загрявка. Очевадната истината е, че с това темпо руската федерация е под голям риск да се разпадне и да спре да съществува. Дегестан, Якутия и т.н. само чакат подходящия момент, а той приближава с големи темпове, за да станат независими държави :D

706

3

order

04.09 2022 в 09:34

Мдааа а.... запушване каИш!!!

The Hill: Зеленски трябва да преговаря, за да спаси Украйна....

Украинският президент Володимир Зеленски трябва да разбере, че прекратяването на военните действия е необходимо, ако Украйна иска да оцелее като независима държава. Харлан Улман, старши съветник на Атлантическия съвет, заяви това на 29 август в статия за The Hill.
„Единственият разумен резултат са преговори под една или друга форма и те ще започнат с прекратяване на огъня при изпълними условия“, написа той.
..... ...... ....... ......
А иначе... зеленчука да знае, че то ако много дърпа дявола за опашката може да получи и пълномащабна война ама тогава ще има мнооо олеле!!!!

706

2

order

04.09 2022 в 09:31

„ISW за Херсонската операция на ВСУ: финтове, заблуждаващи маневри и руска пропаганда....“ четем в офнюз ....
https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/ISW-za-Hersonskata-operatciia-na-VSU-fintove-zabluzhdavashti-manevri_784161.html .........
Мдааа.. ясно, провалените контраатаки са финтове, предаването в плен на азовците е евакуация...
Абе айде зеленчуци вдигайте белия байряк, капитулация и да се кротне света и .... и да си заживеем в мир и сговор за дълги години напред!!!

706

1

order

04.09 2022 в 09:17

Започна се... над 70 000 души протестираха днес в центъра на чешката столица Прага!!! Така ще бъде в целия ЕС!!! ЕС не е страна в конфликта Русия-Окрайна... двете страни не са в НАТО, така че помощ трябва, но помощ трябва да се спре конфликта, а не Окрайна да се тъпче с джепанета, а това значи да се даде на зеленчука белия байрак и да се приключва за да има мир и спокойствие в Европа и света!!!