Юнкер предупреди САЩ, че не може лесно да се оттегли от споразумението за климата

OFFNews 01 юни 2017 в 11:23 5229 2

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди американския президент Доналд Тръмп, че не е толкова лесно да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата. 

Юнкер подчерта, че оттеглянето на САЩ от споразумението би отнело години. 

"Ако в следващите часове или дни американският президент каже, че иска да оттегли САЩ от Парижкото споразумение, Европа е длъжна да каже: Не става така", заяви председателят на ЕК, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Де факто на Вашингтон ще му трябват три до четири години да се оттегли от споразумението, каза Юнкер и посочи, че идеята САЩ просто "да изчезнат" от сделката е погрешна.

Американски медии съобщиха вчера, че Тръмп е решила да оттегли САЩ от Парижкото споразумение. Той не потвърди и не отрече информацията, но обеща да обяви решението си в 15 часа днес местно време. 

Промените в климата поставят 83 държави в риск да изчезнат от картата заради повишаването на морското равнище. Не става дума само за бъдещето на човечеството в Европа, става дума за бъдещето на човечеството навсякъде, коментира Юнкер. 

"Не всичко написано като закон и не всичко написано в международно споразумение е "фалшива новина". Трябва да се придържаш към тях", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

01.06 2017 в 12:18

Sotto, дори България и Русия са подписали споразумението, защото е и в наш, и в руски интерес да се спазва. Всъщност е в наднационален интерес да се спазва. Така че не се заяждай с ЕК, когато един път най-после е адекватна...