Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Иран: В Близкия Изток няма сигурност за войските на САЩ и Европа, да си отиват

OFFNews 15 януари 2020 в 16:44 1926 0

Хасан Рохани

Снимка АА

Иранският президент Хасан Рохани предупреди, че няма никаква сигурност за въоръжените сили на САЩ и Европа, които се намират в региона на Близкия Изток, и призова незабавно да се изтеглят.

„Ние не искаме проблеми за регионалната сигурност. Днес войските на САЩ не следва да разчитат на сигурност, затова без да воюват, следва разумно да се изтеглят. Утре е възможно да има опасност за сигурността и на европейските военни“, съобщава иранската държавна телевизия, цитирана от Анадолската агенция.

По време на правителствено заседание в Техеран Рохани призова за връщане на диалога за ядрената сделка и посочи, че оттеглянето на САЩ от споразумението изключително много засяга сигурността в региона, както и в Америка, Европа и целия свят.

Той настоя командването на въоръжените сили на Иран да огласят истината за инцидента с разбития украински самолет. „Народът очаква от властите искреност и вярност. Призовавам Генералния щаб и военните да обявят подробностите за инцидента. Необходимо е да се извиним пред народа, това е шок за всички в страната“, посочи Рохани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews