Ислямска държава пое отговорност за атентата в Барселона

OFFNews 17 август 2017 в 23:07 4304 3

"Ислямска държава" пое отговорността за атентата в Барселона, съобщи информационната агенция на групировката Амак, цитирана от Ройтерс.

"Извършителите на атентата в Барселона са войници на Ислямската държава и проведоха операцията в отговор на призивите за нападения срещу държавите от коалицията", пише агенция Амак, имайки предвид предвожданата от САЩ международна коалиция срещу групировката.

Днес следобед микробус се вряза в туристи в центъра на Барселона. Каталунските власти потвърдиха за 13 убити и най-малко 100 ранени при атентата.

Атаката е станала на най-оживената пешеходна улица в столицата на Каталуня - Ла Рамбла, в близост до търговския център "Ел корт инглез".

Регионалният премиер на Каталуния Карлес Пучдемон заяви, че испанската полиция е арестувала двама души след атентата в Барселона. Засега не е ясен броят на нападателите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

3

Darkness At Noon

18.08 2017 в 14:31

По клетки и на луната и такива като теб,.

10538

2

Black Hex

18.08 2017 в 08:13

Не може да напълниш цялата си къща с "човекоподобни маймуняци" и през цялото време да твърдиш, че нищо няма да стане, че и те са хора, да игнорираш мнението на съседите.
Ето в това се превърна Европа след неразумните действия да евротолерастите, политкоректорастите, лгбтджиите и либерастите. За да се оправим с "маймуняците" първо трябва да пресеем тях! А най-добре и едните и другите по клетки и извън Европа!