Испания отвори плажовете за разходки

OFFNews 27 април 2020 в 10:54 2468 0

Испанските власти в Андалусия отвориха от неделя, 26 април използването на плажовете като място за разходка, почивка и "придобиване на имунитет".

От мярката могат да се възползват всички живеещи и пребиваващи на разстояние до 1 км от плажа, което на практика покрива почти цялата територия на населените места по Коста дел Сол.

Широката на места над 300 м плажна ивица от Малага до Гибралтар минава през редица населени центрове, които на практика са свързали Малага и Марбея в една огромна агломерация. От мярката ще могат да се възползват и Торемолинос, Беналмадена, Михас, Фуенгирола, Естепона, Пуерто Банус, Нерха и други градове.

Нерха е прекрасното градче до Малага, познато с любимия на децата сериал "Синьо лято" и безкрайни плажове както повечето на Коста дел Сол.

От мярката ще се възползват семействата с деца до 14 г. на които се разрешава да пребивават на самия плаж до един час, придружени от възрастен, за времето от 9.00 до 21.00 ч.

Властите напомнят, че трябва да се поддържа социално отговорно поведение и да се спазват необходимите разстояния между хората, за да се намали риска от заразяване с коронавирус.

През последните дни температурите в района са между 23-26° и това допълнително благоприятства решението на властите, което се посреща с радост и удовлетворение от испанците.

В условията на карантина природата започна бавно да се си връща териториите, завзети от хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови