Испания ще приеме кораба с мигранти, който Италия и Малта отклониха

OFFNews 11 юни 2018 в 16:34 5808 2

Испанският министър-председател Педро Санчес обяви, че за да предотврати хуманитарна катастрофа, страната му ще приеме кораба с мигранти, който Италия и Малта отказаха да допуснат до своя територия, съобщава Би Би Си.

На плавателния съд има 629 души, качени от шест спасителни операции край бреговете на Либия. те идват от държави в Африка. Сред тях има около 100 деца без придружител и бременни жени.

По-рано стана ясно, че Италия няма да допусне кораба до пристанищата си. 

"От днес Италия също ще започне да казва "не" на трафика на хора, "не" на бизнеса на незаконната имиграция", написа във Фейсбук новият италиански вътрешен министър Матео Салвини. Страната поиска Малта да приеме кораба, но тя също отказа с аргумента, че спасителните операции са били проведени в либийската зона за издирване и за тях отговаря центърът за координиране в Рим.

"Спасяването на човешки животи е задължение, но не и превръщането на Италия в бежански лагер", каза още външният министър Салвини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

2

Диди

13.06 2018 в 08:41

Недоумявам защо европейските лидери не си дават сметка, че емиграцията на африканци в Европа вече върви по план, ежеседмично, а понякога и ежедневно стотици африканци стъпват на нашия континет. Това означава, че за 25-30 години половината население на Африка ще живее на гърба на европейците. С други думи връщат си го на колониалистите. Горко на младото ни поколение. Животът му ще се преобрази в невероятни мащаби към лошо, разбира се.

7910

1

Beny Hill

11.06 2018 в 17:35

Не само Италия. Цяла Европа се превърна в "бежански" лагер и, по-точно, в поле за действие на нашественици. Заловените мигранти край бреговете на Либия трябва да се връщат обратно в Африка! Ислямската инвазия е нужно да бъде спряна още при старта, за да се съхрани поне малкото, останало от Стария континент! Много жалко е, че Европа продължава да бъде унищожавана от шепа неадекватно мислещи политици, смятащи се за най-велики сред великите.