Италианска медицинска сестра се самоуби, след като се зарази с Covid-19

OFFNews 26 март 2020 в 10:25 16777 0

Снимка Pixabay

Снимката е илюстративна

Италианска медицинска сестра се е самоубила, след като се е заразила с коронавирус, съобщава британският в. "The Telegraph".

34-годишната Даниела Терези била на първата линия в борбата с вируса. Работила в интензивно отделение в болница в северния град Монца.

Положителната ѝ проба за Covid-19 излязла на 10 март.

От тогава се изолирала у дома, но живеела под "изключителен стрес и страх да не зарази други", съобщава Италианската федерация на медицинските сестри.

Преди седмица друга медицинска сестра се самоуби във Венеция. Тогава от федерацията предупредиха, че медицинските специалисти работят под толкова голям стрес, че това може и да не е последният подобен трагичен случай.

Италия е втората страна в света по брой на заразени след Китай. Тази сутрин те са 74 386. Тя е с най-много смъртни случаи в света - 7 503. Броят на починалите за ден намалява. През последното денонощие той е 683. Близо 10 хил. са напълно излекувалите се - 9 362.

Повече от 5 000 италиански здравни работници са били заразени от коронавирус по данни на федерацията. Лекарите и сестрите имат спешна нужда от лични предпазни средства, като маски, очила, костюми.

30 лекари починаха. Някои от тях бяха пенсионери, върнали се в болниците, за да помагат на изтощените си колеги.

Католическата църква също е сериозно засегната от пандемията. 67 свещеници починаха миналия месец.

Световната здравна организация прогнозира, че Италия може да достигне пика на заразата тази седмица, след което тя да започне да отшумява.

Помощта на психотерапевтите в този момент е критично важна, за да може хората - особено най-изложените на стреса лекари, сестри, фармацевти - да бъдат съхранени. Затова и у нас започна изграждането на екипи от доброволци по инициатива на здравните ни власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови