Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Италия затваря всички фабрики и предприятия от нестратегическо значение

OFFNews 22 март 2020 в 08:27 12653 0

Снимка ЕПА/БГНЕС

Джузепе Конте

Всички "нестратегически важни" компании и фабрики в Италия да преустановят своята дейност разпореди италианският премиер Джузепе Конте в тв обръщение тази нощ, предаде БНР. Целта е ограничаване разпространението на коронавируса. Само вчера в страната починаха близо 800 души от Covid-19.

"Ние ще забавим производствената машина на страната, но няма да я спрем. Това не е лесно решение, но то ни позволява да се подготвим да се изправим пред най-острата фаза на заразата", заяви Конте и описа ситуацията като "най-трудната криза в в следвоенния ни период".

Правителството ще закрие производства, които „не са незаменими при осигуряването основни стоки и услуги“.

Магазините за хранителни стоки и аптеките ще останат отворени. А също - банки, пощи, застрахователи и финансовите услуги, както и градският транспорт, добави италианският премиер.

Междувременно най-тежко засегнатият регион Ломбардия обяви още по-строги ограничителни мерки. Забранява се всяка спортна и физическа активност навън, дори и ако човек е сам. Забранява се използването на вендинг машини навън.

От 4825-те смъртни случая в страната 3,095 са в именно в северната област. Тя е затворена от 8 март.

В областта се затварят обществените места, с изключение на болници, пътища и магистрали. Затварят се пазарите на открито.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!