Изпепелена Гърция от дрон. Арестуваха пироман за пожарите (видео)

Днес най-тежко е в Кефалония, евакуираха туристи

OFFNews 17 август 2017 в 14:03 3728 0

Гръцките власти задържаха 63-годишен мъж, държавен служител в едно от министерствата, за кого се подозира, че е предизвикал няколко от пожарите, които обхванаха страната през последната седмица и с които пожарникарите още се борят, предават световните медии. 

Властите съобщават, че мъжът "обича огъня" и именно той е заподозряният за умишлените палежи в страната. В дома му били открити 43 запалки, свещи и всякакви предмети, с които може да се пали огън.

Властите са му повдигнали обвинения за умишлени опити за палежи, както и за нарушаване на законодателството за притежаване на оръжия и пиротехнически средства.

И днес продължава борбата с огъня в Гърция. Най-тежко е положението на остров Кефалония. Там стихията изпепели няколко къщи и електрически стълбове, което предизвика проблеми с електроснабдяването на острова. Две села са евкакуирани, а туристите са извозени с автобуси, предава БНТ. 

Огнеборците са овледяли две от огнищата, но пожарът е тръгнал към трудно достъпен район. В акцията по гасенето се включват и самолети. 

Правителството от своя страна одобри мерки за преодоляване на щетите от стихията. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови