Израелската армия уби лидера на 'Ислямски джихад'

OFFNews 12 ноември 2019 в 12:02 4146 0

Снимка Архив

Израелската армия уби командира на палестинската екстремистка групировка "Ислямски джихад" и неговата съпруга при прицелен удар по дома им в Ивицата Газа призори днес, съобщиха Ройтерс и БТА.

Според радио "Кан" при атаката са ранени още трима души.

"Ние току-що нанесохме удар по командира на "Ислямски джихад" Баха Абу Ал Ата в Газа", съобщи на английски език командването на израелските отбранителни сили на сайта си в Туитър. "Той бе пряко отговорен за стотици терористични атаки срещу израелски цивилни и войници, включително с дронове и ракети", съобщи командването, като добави, че Ал Ата е бил ликвидиран непосредствено преди да осъществи следващата си атака.

Лидерите на палестинското ислямистко движение Хамас, което контролира ивицата Газа, се заканиха да отмъстят за убийството на Баха Абу ал Ата, командир на военното крило на Ислямски джихад, предаде Асошиейтед прес.

Най-малко 50 ракети бяха изстреляни тази сутрин по Израел от палестински радикали от ивицата Газа. Двайсет от тях бяха прехванати от израелската противовъздушна система "Железен купол", съобщи израелската армия, цитирана от БТА.
Сирените за въздушна тревога няколко пъти прозвучаха днес в Тел Авив и околни селища, в големите градове Ашдод и Ашкелон и в районите около Газа. Според израелското държавно радио "Кан" една от ракетите е улучила и повредила жилищна сграда в южната част на страната. Няма данни за жертви.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови