Израелската армия удари обекти на Иран в Сирия

OFFNews 21 януари 2019 в 08:45 2909 2

Израелската армия нанесе тази нощ удари по ирански обекти в Сирия в отговор на изстрелването на ракета земя-земя по израелската територия вчера.

Израелските военновъздушни сили атакуваха складове с оръжия, обекти на силите на разузнаването, тренировъчни лагери, а също и батареи на противовъздушната отбрана на Сирия, съобщи ТАСС, като се позова на съобщение на пресслужбата на израелската армия.

"Действащите на територията на Сирия ирански сили "Ал Кудс" (сили със специално предназначение)" изстреляха от сирийска територия ракета земя-земя срещу Голанските възвишения в Израел. Тя беше прехваната от системата за противовъздушна отбраната на Израел. В отговор на тази атака в течение на нощта изтребители на ВВС на Израел атакуваха цели на "Ал Кудс" в Сирия. Атаката беше насочена срещу военни обекти на тези ирански сили, вкл. складове с оръжие, основно на летището в Дамаск, срещу ирански обекти на разузнаването и срещу ирански тренировъчен лагер", се казва в съобщението, цитирано от БТА. От сирийска страна по време на атаката са били изстреляни десетки сирийски ракети земя-въздух и в отговор на това пък Израел нанесъл удари по батареи на ПВО на сирийските ВВС, се уточнява в съобщението. 

Имаме постоянна политика да нанасяме удари по иранското присъствие в Сирия, да удряме всеки, който удря по нас", каза по-рано израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

21.01 2019 в 10:13

Те иранците така изстрелват провокативно по една ракета, колко да си изпросят десетина обратно. И поляците едно време така нападнаха Хитлер с опасните си конници.