Израелската противоракетната система 'Хец 3' мина успешно тестовете

OFFNews 28 юли 2019 в 19:40 3612 1

Израел извърши над американския щат Аляска успешно изпитание на своята противоракетна система "Хец 3", в превод "Стрела 3", обяви премиерът Бенямин Нетаняху, предава БНР.

"Тези тестове надминаха очакванията ни. "Стрела 3" успяха да прехванат балистични ракети извън атмосферата на височини и скорости, за които не предполагахме, че са достижими. Изпълнението беше перфектно - всички цели бяха поразени. Днес Израел вече има способността да противодейства на балистични ракети, изстреляни към нас от Иран или откъдето и да е. Всички наши врагове трябва да знаят, че ще ги преборим и в отбрана, и в нападение", каза премиерът на Израел.

"Хец 3", заедно с другите системи за противоракетна отбрана, е част от многослоен щит, разработван от Израел за защита от ракети, изстрелвани от ивицата Газа и Ливан, както и от ирански ракети с голям обсег.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

30.07 2019 в 04:22

Ако картинката е вярна - видимо двустепенна. Значи са стигнали до нивото на руснаците от 60-те.
Не. Енергетиката на такава ракета, и маневрените и възможности, не стигат за поразяване на реални цели.
А то през космоса почти, на 60 - 80 километра височина, са летели и снарядите на Дебелата Берта. Германско оръдие, стреляло по Париж през Първата световна война.
Между другото - интересно доказателство за погребването на релсотроните и лазерите.