Как запушиха устата на неудобната Ксения Собчак в руската НТВ (видео)

Юлиуш Висожински 09 февруари 2015 в 12:05 16296 55

Снимка ksenia-sobchak.com

Истински шок се оказа за известната опозиционна журналистка Ксения Собчак гостуването ѝ в прокремълската НТВ.

В рейтинговото политическо предаване "Список Норкина" тя беше нападната от всички страни, а водещият Андрей Норкин почти не ѝ даваше думата. Причината - Ксюша Собчак е една от малкото телевизионни журналисти, която не споделя официозната гледна точка за конфликта в Украйна.

В ефира на НТВ Собчак заяви, че в Донбас се сражават части на руската армия, а това е табу за прокремълските журналисти. Тя директно обвини кореспондентите на "Комсомольская правда" в Украйна в блюдолизничество и сервилни въпроси към Путин.

Две жени от Украйна, които бяха поканени в студиото, изпаднаха в истерия срещу Ксюша и крещяха, че в Украйна воюват "фашисти, поляци и американци".

Собчак успя да каже само, че като малка е слушала същата пропаганда по съветската телевизия.

"Заклевам се, че повече няма да стъпя в политическите програми на федералните канали. Бясна съм. Такава доза масови лъжи е опасна за здравето. Бедни, бедни хора", написа по-късно в Twitter Ксения Собчак.

През 2012 г. домовете на активистите на руската опозиция Алексей Навалний, Сергей Удалцов, Иля Яшин, Борис Немцов и Ксения Собчак бяха обискирани заради планирани протести на опозицията срещу президента Владимир Путин на 6 май.

Близките до властта руски медии акцентираха върху факта, че при обиска в дома на Собчак са открити 1,5 милиона евро. Телевизионната водеща коментира, че годишният й доход надхвърля 2 милиона евро и сама има правото да избира къде да съхранява парите си.

Всичко беше толкова унизително. Обискът в моя апартамент беше просто едно унижение на човешкото ми достойнство. Като всичко друго в Русия впрочем. Извинете, но на мен не ми разрешиха дори да се облека – нахлуха в апартамента в 8 сутринта и трябваше да стоя полугола пред множество полицаи, коментира тогава Собчак.

Днес в Русия няма свобода на словото, невъзможно е да споделиш личното си мнение и да общуваш спокойно с хората. Това е най-ужасното, категорична е Собчак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!