Камарата на представителите гласува днес импийчмънт на президента Тръмп

OFFNews 18 декември 2019 в 09:08 3898 1

Нанси Пелоси

Председателката демократ на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси съобщи, че долната камара на Конгреса ще гласува днес в пленарна зала по основанията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предадоха ДПА и БТА.

Пелоси призова всички конгресмени демократи да присъстват на това заседание.

"За жалост фактите ясно показват, че президентът е злоупотребил със служебното си положение за своя лична и политическа изгода и че е възпрепятствал работата на Конгреса с настояването си да не му се търси сметка и да е над Конституцията и над американския народ. В Америка никой не е над закона", се казва в изявление на Пелоси.

Днес Камарата на представителите ще осъществи едно от най-сериозните правомощия, които ѝ дава Конституцията на САЩ, и ще гласува за приемане на две основания за импийчмънт на президента на САЩ, добави тя.

За да бъде започната процедура по импийчмънт, Камарата трябва да гласува с обикновено мнозинство. Ако това стане днес, следващият етап е процедурата да премине в ръцете на Сената. Там започва т.нар. "процес" по импийчмънт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

1

Bad Horse

18.12 2019 в 14:32

50% вероятност да не мине още тук. Някои демократи няма да дойдат, или ще се въздържат. А един тези дни премина републиканец и ще гласува против.

0% вероятност да мине през сената, където републиканците са с мнозинство.

И в обществото проучванията показват че повече хора са против, отколкото за импийчмънт. Да не говорим че импийчмънта няма никакви правни последствия, това е просто една декларация че президента е направил нещо лошо. Бил Клинтън го преизбраха за втори мандат дори след това - импийчмънта само засили подкрепата за него.