Канада вече няма да плаща за охраната на Меган и Хари

OFFNews
28 февруари 2020 в 15:57 | 1304 |1

Канадските власти скоро спират да плащат за охраната на Хари и Меган, съобщи Министерството на обществената сигурност на страната, съобщиха от Министерството на обществената сигурност в Канада, предаде Би Би Си. 

От ноември месец миналата година семейството на принца е под опеката на Канада за гарантиране на безопасността им при необходимост. Министерството подчерта обаче, че през следващите седмици Отава ще престане да предоставя подобни услуги, а причината е "промяна в техния статут". 

В средата на миналия месец британски таблоид написа, че премиерът на Канада Джъстин Трюдо е уверил кралица Елизабет II, че Отава ще поеме част от разходите за защита на принц Хари и съпругата му по време на престоя им в Канада. По-късно министър-председателят опроверга тези твърдения, като каза, че не е обсъждал подобни въпроси с кралицата. В същото време Уилям Блеър, министър на обществената сигурност, потвърди в края на януари, че канадските и британските служби за сигурност обсъждат тази тема.

Миналия месец принц Хари и Меган заявиха, че имат намерение "да се оттеглят като членове на Кралското семейство и да работят, за да станат финансово независими". След това решение херцозите на Съсекс заминаха да живеят в Канада. Те се отказаха както от титлите си на "кралски височества", така и от обществените средства, на които досега имаха право.

Препоръчани материали
Azarael

Рейтинг : 3109

29.02 2020 в 00:25 1
+ 1
- 0
Айде, бе тази дърта крава била много стисната бе,
щом парите за охрана на тези двама пройдохи ги
"натриса" да ги плащат . . . канадските данъкоплатци !
Да не забравяме че само личните авоари на този
озъбен крокодил надвишават 12 000 000 000
паунда !