‘’Капитан HIMARS’’: Руски войнико, дай ни координатите на щабовете и техниката, върни се жив у дома

OFFNews 04 януари 2023 в 08:23 16916 7

HIMARS

Снимка ВСУ

HIMARS

Командването на украинската армия записа видео обръщение към руските войници, воюващи в Украйна от името на „Капитан HIMARS“. Записът се появи след трагичната атака срещу база на руската армия в Макеевка в 00.00 часа на Нова година, когато според разминаващите се данни на двете страни са загинали между 89 и 400 руски военнослужещи. Базата беше от система за залпов огън HIMARS с шест ракети като две от тях бяха прехванати от руснаците, а четири достигнаха целта си.

„Руски войнико, казвам се Капитан HIMARS. Давам ти възможност, да се върнеш жив у дома. Дай ми координатите на местата, в които се намира бронирана техника, където са щабовете и и амунициите и няма да бия по местата на дислоциране на живата сила. Аз ще унищожа само танковете, артилерията, снарядите и горивото. Тогава никой няма да те изпрати в атака като пушечно месо. Така ще запазиш живота си и живота на своите приятели“, се казва в записа.

ВСУ устрои незабравими новогодишни фойерверки на руското командване в нулевата минута на Новата година като удари с HIMARS по училище, в което бяха дислоцирани 600 души личен състав и боеприпаси.

Късно вечерта във вторник руското министерство на отбраната призна официално за 89 убити при украинската новогодишна атака и съобщи, че руската армия е унищожила в ответен огън четири установки HIMARS. Така общият брой на унищожените според Москва в HIMARS-и достигна 27 от 20 доставени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

7

alfakentavur

04.01 2023 в 19:58

Като се привършва защо Путлер направи мобилизация, след като месеци казваше, че няма да има такава?
Защо "разходката за няколко дн" се превърна в агония за 10 месеца?
Като се привършва защо орките не завзвемат обратно територии, а с мъка удържат сегашните, а през есента имаха сериозно отстъпление. Украйна си върна и единственият областен град, който рашистите бяха взели и то с предателство.

705

6

order

04.01 2023 в 19:11

Мдааа Дааа... Честито!!!
Привършва им се пушечното месо, всеки ден по над 300 фира!!!

"Извънредни мерки! Украйна ще мобилизира украинци в чужбина….
Правителството на Украйна прие постановление "За одобряване на процедурата за организиране и водене на военен отчет на донаборници, наборници и резервисти".
Сред най-важните тези на постановлението се откроява разпоредбата, че дипломатическите ведомства на страната трябва да водят военен отчет на украинците в чужбина. Те трябва да способстват връщането им в Украйна по време на мобилизация, във военно време и в особен период, става ясно от справка на портала за официална информация на украинското правителство."
https://fakti.bg/world/744311-izvanredni-merki-ukraina-shte-mobilizira-ukrainci-v-chujbina

-529

4

6екеr4о

04.01 2023 в 11:34

Руското командване никога няма да се откаже от заветите на маршал Георгий Жуков, който по азиатски не зачита човешкия живот за нищо! По време на ВСВ там, където се е появявал тоз кървав изрод, войската е ревяла с глас и виела на умряло, щото е било ясно, че мащабната касапница се е преместила в този участък на фронта.
Сега е същото, даже азиатския грозобойник Шойгу носи същата униформа, като Жуков! Е, мемоарите на последния са преиздавани поне 13-14 пъти, като всеки следващ екземпляр е по-, по-, най-истинен, отговарящ на текущата конюктура у кремълската кочина, но на практика уродите нямат военна история, камо ли поуки от нея.
Нещо ново под слънцето!?

10298

3

AntiZ

04.01 2023 в 10:47

Ето за това писах:
https://t.me/marshalvdv/15513

10298

2

AntiZ

04.01 2023 в 10:46

Дебилите кацапски, като някакви кифли, решили да се селфят на място, което се знае добре от украинците. Че и си качили снимките в тяхната лайняна платформа vk. Колко трябва да си тъп да се снимаш и зад гърба ти да е запазения знак на сградата? Нахуй, боклуци рфсийски!

345

1

Джендо Джедев

04.01 2023 в 09:21

"Аз ще унищожа само танковете, артилерията, снарядите и горивото. Тогава никой няма да те изпрати в атака като пушечно месо."

А, хубава работа! Рашистите имат богат опит в това да пращат в месомелачката алкаши, въоръжени само с любов към Бащицата. Примери - бол, и то съвсем пресни! :D