Каталуния отново поиска независимост от Испания

OFFNews | 20 март 2017 в 07:5815371

Правителството на испанската автономна област Каталуния отново поиска от Мадрид референдум за независимост, вдъхновявайки се от примера на Шотландия, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Искането е отправено в отворено писмо до Мадрид, публикувано във вестник "Паис", от председателя на правителството на Каталуния Карлес Пучдемон и неговия заместник Ориол Жункерас.

Всичко показва, че Шотландия и Обединеното кралство отново ще се споразумеят за организирането на втори референдум за независимост, пишат двамата сепаратистки лидери.

Правителството на Каталуния обещава да организира през септември референдум за независимост, със или без съгласието на Мадрид, припомня АФП. Каталунците са разделени по въпроса за независимостта, но значително мнозинство желае произвеждането на референдум. Мадрид отказва с аргумента, че подобно народно допитване не е предвидено от конституцията.

Професор Балкански

Рейтинг : 88698

07.09 2017 в 22:08 1
+ 0
- 0
Фалшивият ви еврогейски съюз се разпада, сороспии. Бавно, но сигурно. Колелото на историята се върти, народите се събуждат. Факт.
 
12