Катастрофа в Северна Корея уби десетки китайски туристи

OFFNews 23 април 2018 в 10:17 3525 0

Катастрофа в Северна Корея взе много жертви сред китайски туристи, съобщи Министерството на външните работи на страната, предаде AFP.

Китайската държавна телевизия по-рано съобщи чрез туит за повече от 30 загинали при падане на туристически автобус от мост в Северна Корея. Впоследствие съобщението в Туитър беше изтрито.

По информация на AFP загиналите са най-малко 32-ма.

Китайската страна е била информирана за инцидента, станал в неделя вечерта, и от посолството са се отзовали на мястото и ръководят спасителната акция, се казва в изявление на външното министерство.

Той е станал в провинция Северен Хванхе, уточнява външното министерство. Групата е пътувала с автобус от град Кесън към столицата Пхенян, според независимият базиран в Сеул уебсайт NK News, който цитира неназован източник на информация.

Държавната телевизия излъчва кадри на преобърнатото превозно средство.

Десетки хиляди китайски туристи посещават Северна Корея всяка година. Те са и основната част от чуждестранните туристи в страната. Китай и Северна Корея - съюзници от ерата на Студената война - споделят дълга сухопътна граница и извършват полети между двете държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!