Като няма селско училище, дайте децата си в интернат

OFFNews 27 януари 2020 в 19:54 5084 1

Людмила Баронина

Щом нямате училище в селото, дайте децата си в интернат. Просто си спомнете добрите съветски времена - такъв съвет е дала на местните жители депутатката от Думата на Полевския градски окръг Людмила Баронина.

Полевският градски окръг се намира в Свердловска област в Русия. Жителите на селото Красная горка са се оплакали на Баронина, че от няколко месеца децата им всеки ден вървят пеша по магистралата, за да стигнат до градското училище.

В селото живеят около 500 души, а единственото училище там е закрито. Родителите са помолили депутатката да съдейства за безплатен автобус, който да вози децата, тъй като и междуселската автобусна линия хич не била редовна.

В отговор Людмила Баронина предложила "да си припомним добрите съветски времена" и родителите, които нямат коли, да пратят децата си в интернат "от понеделник до събота".

Баронина е член на партията на Путин "Единна Русия". Тя е и местният координатор на мащабния партиен проект "Силно семейство", който има за цел да пропагандира и отстоява "традиционните семейни ценности" в голямата страна.

От партийния щаб на "Единна Русия" в Свердловска област се опитаха да покрият гафа й с коментар, че "тя не е дала най-удачното предложение", но се радват, че техните депутати "са ангажирани с решаването на проблема".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

27.01 2020 в 20:17

...и аз така им казвам на пациентите след като са се консултирали в Гугъл,да потърсят второ мнение в Йахууу