Китай и Япония с нови мерки, в Индия готови да изпробват британската ваксина срещу COVID-19

OFFNews 21 юли 2020 в 11:50 2523 0

Пътуващите за Китай, ще трябва да представят при качването си в самолета отрицателен тест за новия коронавирус, направен не по-рано от пет дни преди полета в лаборатория, одобрена от съответното китайско посолство. Това съобщи агенция Синхуа, като се позова на съвместно изявление на китайските авиационни и на митнически власти, предаде ТАСС.

Гражданите на Китай могат да снимат данните от теста и да ги качат в специално приложение, а пасажерите от други страни трябва предварително да заверят справката за отрицателния си тест в китайските посолства или консулства. Пътниците, неизпълнили изискванията, няма да бъдат допускани в самолета.

През изтеклото денонощие в континентален Китай са открити 11 заразени с коронавируса, а 18 болни са оздравели. В лечебните заведения остават 242 пациенти.

Япония разшири списъка си с държави, за които препоръчва на своите граждани да не пътуват заради епидемиологичната обстановка, съобщи днес пред журналисти външният министър Тошимицу Мотеги. Новият списък съдържа общо 146 страни - със 17 повече от досега. Сред последните включени държави са Узбекистан, Непал и Венецуела.

По-рано Япония забрани влизането на хора от 129 държави, включително САЩ, страните членки на ЕС, държавите от Югоизточна Азия, Китай, Русия, Беларус и Украйна.

Общият брой на заразените с новия вирус в Япония надхвърля 26 500. Смъртните случаи са 1001, а оздравелите - около 20 000.

Броят на заразените с коронавируса в Индия нарасна през последното денонощие с 37 148 и достигна 1 155 191. Това съобщи днес на сайта си здравното министерство на страната.

От вчера в Индия са регистрирани нови 587 смъртни случая и починалите вече са 28 084. Оздравелите са общо 724 578. 

С оглед на нарастващия брой заразени Индия е готова да започне да изпитва ваксина, разработена в Оксфордския университет, веднага щом получи лиценз местният производител на такива препарати Сиръм инститют ъв Индия (Serum Institute of India), информира телевизия Ен Ди Ти Ви, цитирана от ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови