Китай посрещна Нова година, а с нея - и Жълтото земно куче

OFFNews 16 февруари 2018 в 10:16 5097 0

Китай посрещна Нова година, а с нея и годината на Жълтото земно куче. 

Празненствата по случая ще продължат близо две седмици, а семействата в страната се събират на ритуално почистване на домовете си, за да "изчистят" лошия късмет. Фойерверки и пищно украсени улици приветстват Новата година не само в Китай, но и в редица азиатски страни - Корея, Виетнам, Сингапур, Индонезия и Тайланд.

Според Източния календар тази година ще бъде най-успешна за хората, родени в годините под знака на кучето - 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994 и 2006 г. Те ще бъдат комуникативни и успешни в своята работа. В него кучето се среща в няколко цвята – син, червен, жълт, бял и черен. Жълтият цвят отговаря на елемента земя и ще донесе със себе си сила и положителна енергия, ще привлича парите.

И в китайската традиция, както в целия свят, кучето и символ на лоялност, но също така и на щедрост. Така всеки, който се отнася честно към работата и личния си живот ще бъде възнаграден с успехи. Освен това елементът на земята повелява да се опираме на традициите и принципите си, а в замяна Жълтото земно куче ще ни помогне да постигнем целите си. Всички трудолюбиви ще получат материално благополучие.

2018 г. ще е благоприятно време за създаване на семейство и обвързване. Кучето обаче не обича конфликти и през 2018 г. ще сме изправени пред задачата да овладяваме емоциите си.

В световен мащаб годината ще бъде успешна за икономиката и най-вече за компаниите, които се грижат за благосъстоянието на своите служители. 

За да ни върви късмета, трябва да обличаме по-често жълти дрехи и да се радваме на четириногите приятели на човека, защото според легендата именно кучето е едно от 12-те животни, уважили поканата на Буда да празнуват заедно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови