Китайски мащаби: 400 000 под карантина заради 18 случая на коронавируса

OFFNews 29 юни 2020 в 16:32 3212 0

Снимка БТА/АП

400 000 души са поставени под карантина в китайския окръг Анксин в централната провинция Хебей заради 18 случая на коронавируса. Мащабните предпазни мерки са в опит да се избегне втора вълна на инфекцията.

Властите съобщиха, че ще бъдат блокирани за движение всички сгради и населени места в окръга. Позволява се по един човек от семейство да излиза да пазарува по веднъж дневно. Забранено е дори придвижването с транспортни средства.

Анксин се намира на 150 км южно от Пекин. По-рано този месец малко огнище на вируса там предизвика драконовски мерки. Заразата тръгна от пазар за плодове и зеленчуци, а скоро след това стана ясно, че случаи на инфекцията има в близките провинции Хебей и Ляонин. Това предизвика страхове, че може да се надигне нова вълна от COVID-19. Веднага бе наложена блокада на 11 жилищни комплекса в близост до пазара и не бе позволено никой да влиза и да излиза. На живущите бе мерена температурата ежедневно и докладвана на здравните власти, а храната и стоки от първа необходимост им бяха доставяни.

Засега мерките в Пекин дават резултат. Оттогава не е докладвано за нова епидемия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови