Кола се вряза в карнавално шествие в Германия, ранени са 30 души (обновена)

OFFNews 24 февруари 2020 в 17:03 5102 1

Снимка Елмар Шултен

Кола се е вряза в карнавално шествие в германския град Фолкмарсен, съобщава DW.

Най-малко 30 души са ранени, включително и деца. 

В 14:45 часа местно време сребрист мерцедес комби се врязал в тълпата и спрял чак след 30 метра.

Очевидци свидетелстват, че шофьорът продължавал да дава газ и по време на инцидента. Те съобщават още, че автомобилът целенасочено е заобиколил загражденията, предпазващи карнавалното шествие.

Шофьорът е задържан. Полицията заяви, че 29-годишният германски гражданин е действал умишлено. Мотивът за нападението му още не е известен.

Списание "Шпигел" цитира свои източници в следствието, според които извършителят е употребил много алкохол.

Германските медии цитират жена, която се представя за съседка на извършителя. Тя го видяла да потегля с колата, на вид изглеждал като дрогиран. "Скоро вестниците ще пишат за мен", казал ѝ той.

Според агенция ДПА, предполагаемият извършител не бил известен като екстремист, но полицията имала сведения за него във връзка други деяния - обида, хулиганство и изнудване.

По традиция в карнавалния понеделник, известен като Rosenmontag ("Лудият понеделник"), се провеждат най-големите карнавални шествия в Германия.

Преди по-малко от седмица германец уби 10 души в Ханау, след което се самоуби. Мотивите му бяха кнесофобски, повечето от жертите бяха мигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

24.02 2020 в 18:01

"Мотивите му бяха кнесофобски, като повечето от жертите бяха мигранти." Сладури, онзи шизофреник уби майка си и се самоуби - това ксенофобски мотиви ли са и отделно - до колко е възможно психично болен да има някакви осъзнати мотиви. Същия този който говори, че дяволът имал бази под сащ и тн .. айде малко по-сериозно.