Контраразузнаването с хайка в правителствения квартал на Киев, полицаи и кучета търсят оръжие и експлозиви

OFFNews 11 януари 2023 в 10:54 2939 17

Снимка Служба за безопасност на Украйна

Според украинските информационни канали униформените търсят конкретно оръжие и експлозиви.

Правоохранителните органи в Украйна провеждат контраразузнавателни мероприятеия в района на Печерския район на Киев. Проверки се извършват в правителствения сектор и прилежащите му територии, съобщи Службата за безпасност на Украйна, цитирана от УНИАН. Силоваците търсят оръжие и взривни вещества, пишат в руските информационни канали.

От украинското контраразузнаване обявиха, че целта на мероприятията е „проверка и усилване на контрадиверсионната защита на държавни обекти, а също повишаване на сигурността на лицата, които се намират под държавна охрана“.

„Това е особено важно в условията на въоръжена агресия на Руската федерация, която се опитва да дестабилизира ситуацията в Украйна по всякакъв начин“, се казва в съобщението на СБУ.

Според разпространените снимки и според очевидци спецслужбите на Украйна извършват оглед на територията на района и помещенията в търсене на забранени за употреба предмети, проверяват се гражданите, които се намират в територията на правителствения сектор, засилват се т. н. режимни мероприятия в Печерския район на столицата. На фотографии, публикувани от УНИАН се вижда как униформени проверяват с огледала шаситата на товарни автомобили за наличието на експлозиви, а кучета душат пред вратите на мази и избени помещения, вероятно също в търсене на взривни вещества.

„СБУ умолява гражданите да се отнесат с разбиране към евентуални неудобства и да реагират подобаващо на законните действия и искания от страна на правоохранителните органи, да носят със себе си документи, удостоверяващи тяхната самоличност, да съблюдават наложения комендантски час“, призовават още от СБУ.

От 22 ноември м. г. насам СБУ провежда и контраразузнавателни мероприятия на териториите на манастирите и епархиите на Православната църква на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

17

alfakentavur

11.01 2023 в 15:54

Лъжа е, естествено. Особено това за партиите. А лъжа ли е, че в Украйна са се сменили четирима президенти, докато Путлер е на власт? Кое е по-фашистко и нацистко? Че всичките големи бизнеси са в ръцете на негови пионки-олигарси?
Че убиват и хвърлят в затвора опозицонни лидери и журналисти?
Че забраняват медии? Че арестуват хора, които държат на площада листче с надпис "две думи"? Че налагат цензура и контролират медиите?
И НАЙ-ВАЖНОТО - Че започнаха война?
Има и още стотици признаци, по които точно СССР2 в момента е най-фашистката/нацистка държава в Европа.

-5840

16

Ооо не са само униформите, горят се книги, преследват се хора заради произхода им, езика им, рушат се паметници, всички други партии са забранени. Лъжа ли или това е факт? Знам, че няма да отговоят тролчетата.

15914

15

поп Дръвчо

11.01 2023 в 15:15

Винкелът е като едни маргинални общности:

Крадем: културна особеност
Размахваме ножове: традиция
Женим децата на 12г: при нас е така

Имаме право на мнение бе, какво сте тръгнали да ни налагате вашето?

2550

14

alfakentavur

11.01 2023 в 14:55

Рашистката подлога фатмак, която е написала 2500 коментара за 6 месеца, освен това се опитва да държи сметка на другите колко пишат :D

-529

13

6екеr4о

11.01 2023 в 14:52

Неуважаемият фатмак е голем наритвач, добре че анонимността му го пази (дали), щото бързо, бързо щеше да се чуди кога са му завряли фуражката там, където най-малко е очаквал!

2550

12

alfakentavur

11.01 2023 в 14:45

Пешо от Перник, рашистка подлога, говори глупости, както винаги.

До Дучето и Хитлер стои Путлер и никой друг.

Кремълските лъжи и пропаганда НЕ СА различно мнение. Те са нищо повече от лъжи и пропаганда.

-5840

10

Така се гради диктатура, всеки с различно мнение или неудобен е агент на Кремъл. Но то Дучето, Хитлер и Зеления действат по един и същи начин дори по манталитета да носят униформи на публични събития.

2550

9

alfakentavur

11.01 2023 в 14:28

Всеки има своя фронт. Украинците геройски се сражават с рашистите и защитават родината си от азиатските орки.
Аз не оставям да си разиграват коня тук кремълските тролове - рашистки подлоги.
А и всяка тяхна пропагандна лъжа трябва да бъде опровергавана.
Не след дълго историята ще ни съди. И аз ще имам своите плюсове във виртуалната борба срещу путлеризма.
 
X

Подкастът на OFFNews