Кораб на 'Лекари без граници' спаси 80 мигранти от гумена лодка край Либия

OFFNews 09 август 2019 в 16:40 3096 5

Снимка Twitter

Кораб на хуманитарната организация "Лекари без граници" спаси 80 мигранти от гумена лодка край бреговете на Либия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Гореща линия" за бедстващи мигранти, поддържана от мрежа от активисти, съобщи, че е получила сигнал за лодката с 80 души, сред които 5 жени и 4 деца, и е информирала както властите, така и плаващия под норвежки флаг кораб "Оушън Вайкинг".

Организацията "Лекари без граници" съобщи в Туитър днес, че спасените са в шоково състояние.

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини, който предизвика правителствена криза, каза, че ще подпише забрана за влизане на кораба в италиански териториални води. Според одобрен неотдавна правителствен указ корабът може да бъде глобен с 1 милион евро, ако наруши забраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

5

HristoSliven

10.08 2019 в 08:19

От 80 души в лодката - 5 жени и 4 деца! Сигурно останалите 71 бр. пасажери са полит-мигранти тормозени заради...... сексуалната си ориентация, или защото са се борили...против глобалното затопляне.....?!
А след това, всички се чудим защо цяла Западна Европа се напълни с "тъмно зелени" лумпени, които полицията и да иска, не може да контролира! Колкото и да не съм привърженик на всевъзможни теории "за конспирацията", явно име целенасочена политика за смазване на Европа. Нещо подобно на начина по който бе смазана България - при нас - "изтискване" на възможността населението да има финансова сигурност, в съчетание с целенасочено опростачване, довели до активиране на заложените в народопсихологията злоба, завист и други "ценни" качества.

3900

4

минувач

10.08 2019 в 06:52

Има основателни съмнения че корабите на т.н. "хуманитарни организации" под чадъра на Сорос са част от каналджийските вериги за прекарване на мигранти в Европа. Те няма да прекратят този бизнес докато има отворени врати в ЕС.

23293

3

Стефан

09.08 2019 в 20:34

Салвини поне арестува няква германка, моля ти се, "капитан" на такъв немски "спасителен кораб". Десантно такси. Но, чак след като тя протарани кораб на италианската брегова охрана.

4245

2

rrr11

09.08 2019 в 17:27

И като са до бреговете на Либия защо просто не са ги оставили на брега за да не бедстват в морето. Май на тези "лекари без граници" им плащат добре за всяка прибрана мангуста в Европа.
Да не говорим тези колко са лекари... най-обикновени либерастки лентяи, които вместо да работят като лекари, където има недостииг на специалисти в цяла Европа, те си пътуват с кораби по средиземно море.
Май трябва Салвини да потопи някой НПО кораб за да се кротнат тия.

23293

1

Стефан

09.08 2019 в 16:56

Да, такъв тлъст бизнес не може да се оставя на местните гологъзи от разни Либии. Вече направо си има кораби на разни налудни организации, които прекарват мюсулманския десант в Европа, и даже за пари.