Кралица Елизабет II реши повече да не кара кола

OFFNews 31 март 2019 в 17:39 6754 0

Британската кралица повече няма да шофира по обществените пътища в страната след катастрофата, която претърпя съпругът й – принц Филип преди няколко месеца, съобщава БГНЕС.

92-годишната Елизабет Втора с удоволствие шофира своя „Ленд Роувър“, както и няколко други автомобила в гаража си, сред които има и няколко „Ягуар“-а. Сега обаче британският монарх е взела решение да остави някой друг да седне зад волана вместо нея.

Според запознати Елизабет Втора е послушала съвета на екипа, който се грижи за сигурността й. 97-годишният й съпруг претърпя катастрофа през януари край провинциалното имение Сандрингам. Херцогът на Единбург не беше ранен, но пътниците в другата кола от произшествието, сред които имаше и бебе, бяха ранени.

Няколко дни след инцидента и кралицата, и принц Филип бяха заснети от папараци да шофират без предпазни колани. Ден след публикуването на снимките херцогът на Единбург обяви официално, че се отказва да шофира, съобщава в. „Метро“.

Кралица Елизабет Втора е единственият човек във Великобритания, който може да шофира без шофьорска книжка, и може да се движи с автомобила си по обществените пътища в страната без никога да е минавала шофьорски изпит.

На Нейно величество дори е позволено да шофира автомобил без регистрационен номер – привилегия, която получават и членовете на семейството й.

Кралицата обаче е получила необходимото шофьорско обучение през 1945 година и то не къде да е, а е вземала уроци във военен тренировъчен център.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови