Кремъл: Недопустимо е руските власти да бъдат обвинявани за отравянето на Скрипал

OFFNews 06 септември 2018 в 16:50 2961 0

Снимка ТАСС, архив

Кремъл смята за недопустимо да бъдат обвинявани руските власти, че са отговорни за отравянето през март в английския град Солсбъри на бившия двоен руски агент Сергей Скрипал и на дъщеря му Юлия, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Нито висшето ръководство в Русия, нито по-ниските ешелони на властта имат каквото и да било общо със случилото се в Солсбъри, подчерта Песков.

Лондон обвини руския президент Владимир Путин, че е отговорен за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му. Вчера премиерът Тереза Мей заяви пред британския парламент, че атаката е била извършена от двама агенти на руското военно разузнаване.

"Многократно заявихме и пак ще кажем: Русия никога не е имала нищо общо със събитията в Солсбъри. Русия не е замесена по никакъв начин в тях", заяви Песков, цитиран от Франс прес и БТА.

Британската полиция каза вчера, че е издала заповеди за арест на двама руски граждани, заподозрени, че са свързани с отравянето и разпространи техни снимки.

"За да проверим тяхната самоличност, за да имаме юридическо основание да го направим, се нуждаем от официално искане от британска страна", припомни Песков. "Изявления пред парламента не заменят и не могат да заменят това искане", подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови