Кремъл: Разсъжденията за безкрайната власт на Путин са волни съчетания

OFFNews 21 март 2019 в 17:11 1813 0

Дмитрий Песков

Снимка ТАСС

Разсъжденията на някои медии за вариантите за удължаването на срока за присъствието на руския президент Владимир Путин във властта са не повече от свободни упражнения, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от Интерфакс.

В четвъртък журналисти поискаха коментара му за съобщенията в медиите, че в момента съществуват различни варианти, които ще позволят на Путин да остане на власт колкото е възможно повече и, в частност, вариантът за обединението на Русия с Беларус, в резултат на което сегашният президент на Руската федерация ще оглави това обединение.

„Ние сме запознати, но това са такива волни съчетания, които нямат никакво отношение към това, което се обсъжда в Кремъл, а дневният ред е особено напрегнат“, посочи Песков.

По-рано в четвъртък агенция Bloomberg съобщи, че в кремъл активно се обсъждат вариантите, при които Путин ще може да се задържи във властта, колкото е възможно повече, в това число и вариантът за обединението на Русия и Беларус, вследствие на което руският президент ще може да оглави тази нова държава и да избегне ограниченията на президентския мандат, заложени в конституцията. Като друг вариант агенцията посочи предаването на властта със случая в Казахстан, където Нурсултан Назарбаев подаде оставка, но запази поста си на лидер на управляващата партия, на пожизнен ръководител на Съвета за сигурност и званието си Елбасъй – баща на нацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови