Кремъл иска цензура в YouTube, за да не разбират руснаците кога и къде има протести

OFFNews 11 август 2019 в 16:41 6779 2

Руските власти поискаха от компанията Google да прекрати използването на платформата YouTube за "рекламиране на незаконни масови мероприятия".

Роскомнадзор - федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации, съобщи днес, че е изпратила съответно писмо до Google.

Ако американската компания не изпълни искането, това ще бъде възприето като намеса в суверенните работи на Русия и оказване на враждебно влияние. Запазваме си правото на адекватна реакция, коментираха от Роскомнадзор.

Вчера над 50 000 демонстранти се включиха в най-големия политически протест в Русия през последните осем години, за да призоват за свободни и честни местни избори в Москва. Над 200 души бяха арестувани.

Същевременно Андрей Климов, заместник-председател на комисията на Съвета на Федерацията по международните работи, горната камара на руския парламент, твърди, че чуждестранни сили са използвали YouTube, за да манипулират участниците във вчерашния протест в Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11619

2

Танас

12.08 2019 в 10:19

От всичко написано в статията, ти Амдерксалчо, се хвана за бройката?!?

Снимката, снимкатаааа, а събудените руснаци знаят най-добре, защо Оруел е прав!

8931

1

AnderXale

12.08 2019 в 01:13

Оффа, отвратителни сте! Това не е журналистика, а долна очерняща пропаганда! Не само, че излизате с подвеждащи заглавия, ами и лъжете с цифрите! От къде ги изкарахте тези над 50 хиляди души? Дори самите организатори обявиха, че е имало около 40 хиляди, а по правителствени данни 20 хиляди. Ако вземем средна цифра от 30 хиляди, понеже всички знаем, че истината винаги е някъде по средата, и ги съпоставим на 13 млн. души население на Москва, се получава 0,002% протестиращи. Как е тази цифра, а? Отделен въпрос е, че през ден излизате с подобни пасквили за Русия, но странно защо нямате дори една статия относно Саудитска Арабия, където жените ги третират като добитък и ги убиват с камъни.